בליטה בפרינאום - האם צניחה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/02/2021 | 18:38 | מאת: לחוצה

שלום, בת 23 מזה כמה חודשים סובלת מעצירות ודחיפות במתן שתן לאחרונה הופיעה לי בליטה קשיחה קרובה לנרתיק (בינו לבין פי הטבעת) שלעיתים שם ולעיתים לא, ניסיתי לדחוף אותה פנימה בעצמי כשהיא בחוץ אבל זה לא היה כל כך אפשרי. הייתי אצל גניקולוג אבל כשהוא בדק אותי הבליטה לא הייתה שם והוא רק ראה רק קפל עור. חייבת לציין שמעולם לא ילדתי (בתולה), האם ייתכן שמדובר בצניחה כלשהי בכל זאת?

שלום רב, צניחת אברי האגן אינה שכיחה באשה בת 23, בפרט כשמדובר באשה שלא ילדה בעבר. חשוב להיבדק כאשר הבליטה הזו מופיעה על מנת להתרשם מה מקורה ולבצע בירור מתאים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן