בהפניה לביצוע mriדפקוגרפיה רשום mriאגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/02/2021 | 18:49 | מאת: Mriדפקוגרפיה

עלי לעבור בדיקת mriדפקוגרפיה בגלל קיום רקטוצלה גדול.בטופס הבדיקה נירשם:mri אגן,האם כך אמור להרשם?לא רשום דפקוגרפיה,חוששת שאגיע לבדיקה וההתיחסות לא תהיה כנידרש. תודה על המענה.

שלום רב, במידה שהבדיקה נחוצה לצורך אבחון הבעייה, עדיף שבטופס הבדיקה יהיה רשום מפורשות MRI דפקוגרפיה על מנת שהבדיקה הנכונה תבוצע. בד"כ ניתן גם להסתפק בדפקוגרפיה רגילה (בשיקוף ולא ב-MRI) ולעיתים (כאשר הממצאים ברורים בבדיקה הקלינית במרפאה), אין הכרח בביצוע בדיקת ההדמיה כלל וניתן ישירות להמליץ על טיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחיד לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן