האם לבצע ניתוח של כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/02/2021 | 18:06 | מאת: דינה רבין

היתחלתי לקחת כדורים טמוקסיפן בגלל ממאירות בשד בדרגה נמוכה, בעבר לפני כ15 שנה היתה לי היפרפלזיה של רירית הרחם שטופלה ,בבדיקת פיפל אחרונה רירית הרחם תקינה. האם אני צריכה לעבור ניתוח כריתת רחם בגלל השפעת הטמוקסיפן על רירית הרחם.

דינה שלום, במידה שכעת בדיקת פיפל תקינה אין הכרח לעבור ניתוח לכריתת הרחם אלא בהחלט ניתן להמשיך במעקב השמרני. אגב, קיימים מספר סוגים שונים של היפרפלזיה הנבדלים זה מזה בדרגת הטרום-ממאירות. רק בחלקם קיימת המלצה חד משמעית לכריתת הרחם ('היפרפלזיה עם אטיפיה'). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן