עזרתך בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/01/2021 | 02:57 | מאת: לירון

שלום ד"ר, אשמח לעזרה כמה שאפשר. בת 32 רווקה. מזה מספר שנים אני סובלת מכאבים עזים בסקרום, עצם הזנב, אגן וכל רצפת האגן (דלקת רצפת האגן כרונית). אובחן וגינסמוס קשה וסובלת מאצירת שתן. בוצע אורדינמיקה: שלפוחית שתן נוירוגנית עם התרוקנות קשה. נשלל עדות ללחץ עצבי האגן ובעמוד שדרה תחתון. ברצוני לברר האם יש משותף לכלל הכאבים מהם אני סובלת ובנוסף לברר האם יש פגיעה שריר ועצב. 1. אילו בדיקות ייסעו באבחנות לברור פגיעות שריר ועצב? 2. איזה EMG עליי לבקש, אילו איזורים ? ואיזה תחום רופאי יכול להפנות לכך? אשמח לסיוע תודה.

לירון שלום, נראה כי הדרך להתקדם היא ע"י צוות רב תחומי הכולל מומחים מתחום רצפת האגן, אורטופדיה (מרפאת עמו"ש), נוירולוגיה, פיזיותרפיה ומרפאת כאב. צוות שכזה קיים בד"כ במסגרת המרפאות של בתי החולים הציבוריים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן