תכיפות ודחיפות במתן שתן לאחר ניתוח באגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/01/2021 | 20:59 | מאת: לילוש

היי, לפני חודש עברתי ניתוח להסרת שרירן גדול מאזור צוואר הרחם/נרתיק לאחר הניתוח התפתח זיהום באזור ולאחר מכן חיידק בדרכי השתן. סיימתי את הטיפול האנטיביוטי אך יש לי כאב תמידי בבטן התחתונה וברגע ששלפוחית השתן מתמלאת אני חשה קצת כאב וצורך לרוץ לשירותים (כל 10 דק בערך) . האם זה בר שינוי? האם ניתן לטפל בכך? אודה להתייחסותך המקצועית

לילוש שלום, לא מן הנמנע כי הכאב עדיין קשור להחלמה מהניתוח או לדלקת שהיתה אחריו. בשלב ראשון הייתי חוזר על בדיקת השתן לוודא שכיום אין חיידק. במידה שהכאב יימשך כדאי להיבדק כולל אולטרהסאונד של האגן ויתכן שגם ציסטוסקופיה (הסתכלות עם סיב אופטי בתוך שלפוחית השתן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן