אבצס ברתולין חוזר כבר כמה שנים ואי יכולת לנתח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/12/2020 | 17:20 | מאת: יפעת

שלום, בת 37 אחרי לידה אחת, סובלת מאבצס ברתולין חוזר כבר מספר שנים, כל כמה חודשים. תמיד הוא מתנקז מעצמו אחרי 3-5 ימים, ואחרי כאבי תופת נוראיים. בפעמים הראשונות הגעתי למיון כדי שינקזו כירורגית (מרסופיאליזציה) אך תמיד נאמר לי שהאבצס לא מספיק גדול ושאחזור כשיגדל, אך הוא תמיד התנקז מעצמו לפני שהספקתי לחזור. נוצר מצב שאני אף פעם לא מצליחה לעבור את הניתוח, והוא פשוט חוזר שוב ושוב. מה אפשר לעשות? נאמר לי שניתוח להסרת הבלוטה הוא מורכב ולא מבוצע בד"כ מתחת לגיל 40. האם יש טיפול הורמונלי? אציין שיש קשיים בכניסה חוזרת להריון וכאבים בצד הימני של הרחם סביב מחזור וביוץ.

יפעת שלום, השאלה שצריכה להישאל היא האם באמת מדובר באבצס ברטולין או משהו אחר (הכוונה לדוגמה איזשהו חלל/סינוס בדופן הנרתיק שמזדהם שוב ושוב). יתכן שבדיקת הדמייה כמו MRI של האגן והנרתיק תוכל לסייע להבין עד כמה הממצא עמוק ולאן הוא מחובר. במידה שכן מדובר במורסה בבלוטת ברטולין, אין מניעה לבצע כריתה של הבלוטה גם מתחת לגיל 40 אלא שכדי למצוא את מיקומה יש צורך בכך שתהיה מוגדלת ע"י ציסטה או מורסה כי אחרת לא ניתן לאתרה כירורגית. לעניין זה לא קיים טיפול הורמונלי. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן