הטלת שתן מרובה לילה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/12/2020 | 14:50 | מאת: חוה

שלום רב נותחתי ביום שלישי ה 22/12 האם זה תקין להטיל כ6 פעמים שתן במהלך לילה לאחר ניתוח הרמת שלפוחית???

חוה שלום, זה יתכן כיוון שבזמן הקצר שלאחר הניתוח נוכחות הפצע הניתוחי והתפרים שמתחת לשלפוחית השתן גורמים לעיתים לגרוי יתר של השלפוחית (או למען הדיוק פעילות יתר של השריר אשר במעטפת השלפוחית) המתבטא בתכיפות במתן השתן ביום ובלילה. סיבה אפשרית נוספת לכך יכולה להיות זיהום בדרכי השתן, אם כי יממה (או פחות) לאחר הניתוח זה בד"כ מוקדם מידי להתפתחות זיהום. במידה שהתכיפות תימשך בימים הבאים +/- הופעת צריבה במתן השתן מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית במטרה לשלול דלקת. מרבית התסמינים 'האיריטטיביים' (תכיפות ודחיפות) צפויים להתמתן ואף לחלוף ככל שיעבור זמן לאחר הניתוח ובמידה שיש עדות מעבדתית לזיהום פשוט מטפלים באנטיביוטיקה בהתאם לרגישויות החיידק המפורטות בתשובת התרבית. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/01/2021 | 12:01 | מאת: דבורה

אני אמורה לעבור ניתוח זהה , הייתי אצל אורגניקולוג שהסביר שקיימות שתי שיטות ניתוח, האחת ללא פתיחת הבטן, הכל נעשה דרך הנרתיק והשיטה השניה באמצעות תעלות שדרכן מכניסים רשת. איזו שיטת ניתוח מועדפת מההסברים שאת קיבלת ?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן