צניחת שלפוחית שתן דרגה 2-3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/07/2020 | 08:20 | מאת: batya

שלום אובחנתי עם צניחת שלפוחית בדרגה 2 -3 , התחלתי טיפול פיזיותרפיסטי. רציתי לדעת האם בכלל לטיפול פיזיותרפיסטי יש יעילות גבוהה במצבי הנוכחי? או שכדאי כבר לשקול ניתוח ורק לאחריו שיקום? ומהם אחוזי ההצלחה של טיפול פיזיותרפיסטי במצב כזה? תודה רבה!

בתיה שלום, כשמדובר בצניחה בדרגה מתקדמת, אין לצפות שחיזוק שרירי רצפת האגן כטיפול יחיד יוכל להשיב את אברי האגן לעמדה אנטומית תקינה. במצבים אלו, ובהנחה שהאשה חשה בתסמיני הצניחה (בעיקר בלט בנרתיק) ניתן לשקול טיפול באמצעות תומכן נרתיקי ('פסרי') או ניתוח משקם שלאחריו בהחלט יש מקום לטיפול משלים בפיזיותרפיה אורוגניטלית. כיום עומדות לרשותנו אפשרויות כירורגיות רבות המקנות תוצאה טובה מבחינת הטיפול בצניחה ומאפשרות להתאים את הגישה הניתוחית (בין אם וגינלית, לפרוסקופית או רובוטית) למצב הקליני שהמטופלת הספיציפית מציגה ולהעדפותיה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן