ניתוח שני של השלפוחית או פסארי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/06/2020 | 16:34 | מאת: טובה

שלום רב אני בת 79 יש לי צניחה של שלפוחית השתן,בעבר השתמשתי בפסארי שהוצאתי אותו בלילה(לא כ"כ נוח.)לפני שנה עשיתי ניתוח קולופורפי קידמי ואחורי שלא עזר.אני צריכה לעשות שוב ניתוח ומפחדת. האם יש פסארי שלא צריכים להוציא כל לילה.ויכול לעזור אשמח לתגובה טובה

מרבית סוגי הפסרי (חוץ מקובייה) ניתן להשאיר מס' ימים ולהוציא לרחצה פעם - פעמיים בשבוע. ישנם גם מקרים כאשר המטופלת אינה מסוגלת לטפל בפסרי בעצמה, בהם משאירים אותו במקומו אפילו מס' חודשים והטיפול נעשה ע"י אחות / רופא במרפאה. עם זאת במידה שהשימוש בפסרי אינו נח לך לא הייתי שולל גם את האפשרות לתיקון ניתוחי בהתאם לדרגת הצניחה ולמדורים המעורבים בה. הגיל לכשעצמו אינו מהווה סיבה לשלול ניתוח, כתלות כמובן במצבך הבריאותי. כך או כך נחוצה הערכה קלינית במטרה להבין מדוע שנה לאחר הניתוח שעברת שוב את סובלת מצניחה (זה לא אמור להיות המצב). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן