רצפת אגן חלשה אי שליטה בגזיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/01/2020 | 13:32 | מאת: מיקי

אני בת 58 ובשנים האחרונות,אני לא שולטת בגזים,אני נמנעת מפעילות ספורטיבית קבוצתית ששם זה מחריף, אני לא מצליחה לשלוט גם בחברת אנשים. נבדקתי ע'י פרוקטולוג ואכן נאמר לי שהשרירים חלשים. חוץ מפיזיוטרפיה האם ישנו הליך כירורגי לטיפול בבעיה?

ריקי שלום, במצבים של אי שליטה בסוגרי פי הטבעת המתבטאים בדלף של צואה ו/או גזים ניתן לטפל (כמובן לאחר הערכה רפואית) בין היתר באמצעות טכניקה הקרויה נוירומודולציה או בשמה האחר 'קוצב סוגרים' אשר מבוססת על שיפור הבקרה העצבית על תפקוד הסוגר. במקביל מומלץ גם לעבור הערכה גסטרו-אנטרולוגית וכן להיוועץ עם תזונאי/ת בנושא ריבוי הגזים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן