בדיקה ידנית של רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/12/2019 | 15:11 | מאת: ליאן

דר' שלום ותודה רבה מראש, אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( האמת שרציתי אולטראסאונד) בדק ידנית ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע/חד לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות עשות נזק לשחלה כי כואב לי מאד רק בצד ימין? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר או שחייב גם אולטראסאונד.? בנוסף אני כן אעשה u.s אבל השאלה שלי האם בדיקה ידנית משקפת משהו בעידן ה U.s ונותנת מידע נוסף? בבדיקה ידנית הוא נוגע בשחלות וברחם עם היד/האצבעות קיים איזה שהוא סיכון או נזק לשחלה או הרחם כשהוא ממשש אותו או קרה בעבר נזק ממישוש ביד? כי אחרי הבדיקה עד עכשיו כואב לי יותר. תודה רבה לך, ליאן

ליאן שלום, הבדיקה הידנית ובדיקת האולטרהסאונד משלימות זו את זו. האולטרהסאונד מאפשר לראות פרטים בחלל הרחם, בשחלות ולעיתים בחצוצרות שלא ניתן להתרשם מהם בבדיקה במישוש. עצם הבדיקה הגגינקולוגית אינה נעימה ולעיתים לצערנו כרוכה בכאב מסויים אך לא שכיח שהכאב שנגרם בעקבות הבדיקה יימשך לאורך זמן. מצב שכזה עלול לעורר חשד שיתכן כי משהו לא תקין (לדוגמא דלקת באגן) ובמידה שאינו חולף יתכן שכדאי להיוועץ ברופא פעם נוספת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן