המשך השאלה בנוגע לממצא "הסתיידויות"

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/11/2019 | 12:50 | מאת: ליאת

תודה וברשותך המשך השאלה השאלה היא האם מעבר לאולטרסאונד שנעשה אחת לחצי שנה- ובו נראים השרירנים ושתי ציסטות,הממצא הרנטגני הזה מצביע על משהו נוסף,שוב- הכוונה לסרטן. אודה לך על תשובה ברורה,כלומר האם תשובת הרנטגן הזו רק מאשרת את מה שנצפה באולטראסאונד או מחריפה את התוצאות. תודה

שלום ליאת, הסתיידויות באגן אינן ממצא ספיציפי. כאשר קיימים שרירנים ידועים ברחם, בהחלט יתכן שההסתיידויות שנצפות בצילום הרנטגן הן למעשה השרירנים ברחם. אך יתכן גם שהן מבטאות ממצא אחר. אבחנה של מחלה כגון סרטן או מחלה אחרת אינה נעשית רק על סמך צילום רנטגן אלא הינה תוצר של תהליך אבחוני שתחילתו שאילת שאלות בנוגע לתסמינים מהם את סובלת, דרך בדיקה פיזיקלית ובדיקות עזר רלוונטיות. הצילום מהווה אחת מבדיקות העזר אך לא ניתן לנתקו מהתהליך האבחוני השלם. מסיבה זו לא ניתן לענות על שאלתך מבלי להבין את התמונה הרחבה ולשם כך קיים הרופא המטפל שתפקידו לקשור את כל הקצוות יחדיו. הסתיידויות באגן בקונטקסט אחד יכולות לבטא ממצא תמים לחלוטין שאינו מצריך כל טיפול, ובקונטקסט אחר יכולות לאפיין תהליך גידולי שפיר או מאיר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/11/2019 | 12:02 | מאת: ליאת

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן