פענוח בדיקת דפוקוגרפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/10/2019 | 21:23 | מאת: אני

שלום אני בת 30 .עברתי היום בדיקת דפוקוגרפיה לאחר שאני סובלת מעשית צואה רק באמצעות האצבעות. בתוצאות הבדיקה נרשם .נראה רקטוצלה בינונית. ונראה התפשלות אנורקטלית. בסבב האחרון הושג התקרוקנות של רוב החומר .אך עדיין נשאר ברקטום ובכמות בינונית ברקטוצלה . אז במצב כזה מה עושים? אני מאד סובלת. היה לי מאד קשה הבדיקה הזו להשיג התרוקנות. ולמה יש אצלי מצב כזה ? ומה עושים עם הצניחה של הרקטום?

שלום רב, את הרקטוצלה ניתן לתקן בהליך ניתוחי פשוט המבוצע דרך הנרתיק. במרבית המקרים צפוייה השפעה טובה על יכולת ההתרוקנות בעקבות זאת. לגבי ההתפשלות, השאלה עד כמה משמעותית ובאיזו מידה מצריכה טיפול בפני עצמה. יתכן כי תיקון הרקטוצלה יהיה בו די כדי להקל על התסמינים מהם את סובלת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 06:40 | מאת: אני

תודה ד"ר על המענה . אני לא יודעת מה רמת ההתפשלות. אני רק יודעת שתהליך הבדיקה היה ארוך מאד כי פשוט לא הצלחתי להתרוקן. רק אחריי מאמצים רבים מאד. רשום התפשלות ללא חסימה. אבל בדר"כ ביום יום ...אני לא מצליחה להתרוקן בכלל ללא עזרה של האצבעות. ואני חוששת מאד שההתפשלות הזו תחמיר עם הריונות נוספים או בכלל בהמשך הזמן ... (האם יש קשר ל 8 גרידות שעברתי ו 3 ניתוחי אגן ? ). אני מבוהלת מהתוצאות האלה.

הטוב ביותר הוא שכל ניהול הבירור והטיפול יבוצע דרך מרפאה אורוגינקולוגית רב-תחומית שם ניתן בד"כ לבצע דיון משותף הכולל מומחה מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן, מומחה מתחום הגסטרואנטרולוגיה וכירורג קולו-רקטלי כדי שהתמונה תהיה מלאה וניתן יהיה להציע טיפול שיתן מענה לכלל הבעיות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 16:08 | מאת: אני

תודה . אך האם באמת זה נכון שההתפשלות עלולה להחמיר עם הלידות? ובכלל בהמשך הזמן? ודבר נוסף . האם ניתן לשלב את שתי הניתוחים האלה בניתוח אחד ?

התפשלות באופן עקרוני הינה אבחנה שכיחה יותר בילדים קטנים ופחות במבוגרים. לידות אינן מהוות גורם סיכון. כדאי לערב רופא מתחום הגסטרואנטרולוגיה או הכירורגיה הכללית כדי להעריך האם יש לממצא הנ"ל משמעות קלינית במקרה שלך והאם מצריך בפני עצמו התערבות כלשהי בנוסף לתיקון הצניחה ('רקטוצלה') שאינו קשור להתפשלות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/10/2019 | 11:53 | מאת: אני

אוקי .תודה רבה על המידע ועל העזרה ! זה יכול להיות קשור לאדומטריוזיס שיש לי ... אני יודעת שיש לי הידבקויות על המעי . בכל מקרה תודה ! שאלתי מידיי הרבה שאלות.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן