טמפון נופל בזמן יציאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/09/2019 | 16:58 | מאת: איריס

שלום, אני בת 43 אחרי 3 לידות, מתוכן 2 טבעיות עוברים גדולים בזמן האחרון כשאני מתפנה בשירותים ליציאה, הטמפון נופל לי החוצה. האם זה סימן לצניחת רצפת האגן?

איריס שלום, זה יותר סימן לריפיון השרירים שסביב דופן הנרתיק ורקמת החיבור. לעיתים מלווה בצניחה ולעיתים לא ממש. במצב של צניחה מתקדמת חשים רקמה שמתבלטת באזור פתח הנרתיק בייחוד בזמן שאת מפעילה לחץ כלפי מטה עם שרירי הבטן (בדומה ללחץ שמפעילים בלידה או בשירותים). ואם קיים ספק כדאי לפנות לבדיקת רופא אורוגינקולוג כדי לקבל תמונת מצב מדוייקת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן