צניחה בזמן הריון - שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/07/2019 | 18:21 | מאת: אלינור

שלום. אני בשבוע 31, אחרי 2 לידות וגינלית וקיסרית. לאחרונה הבחנתי בבליטה בפתח הנרתיק, הרופא אמר שמדובר ברירית הנרתיק שיצאה כתוצאה מצניחה, ושאין צורך לטפל בזה עד לאחר הלידה. אני מרגישה לאחרונה שגם ההתרוקנות במתן שתן לא מלאה. שאלתי היא האם באמת צריך לחכות לאחר הלידה? אין צורך בברור יותר מעמיק בשלב זה? והאם זה ישפיע על הלידה? תודה.

אלינור שלום, בהחלט רצוי לעבור הערכה מסודרת ע"י אורוגינקולוג. במידה שהצניחה אינה מפריעה, מתבלטת מפתח הנרתיק או משתפשפת בפתח וגורמת לאי נוחות, אין הכרח לטפל במהלך ההריון. אחרת ניתן להתאים תומכן נרתיקי (פסרי) שיוכל להקל על התסמינים. מבחינת ההשפעה על הלידה - עפ"ר עצם קיום הצניחה אינו מהווה בעייה מבחינת הלידה, אך הלידה עצמה (בהנחה שלידה נרתיקית) עלולה להחמיר במידה מסויימת את דרגת הצניחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן