ניתוח לתיקון רצפת האגן -Starr

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/06/2019 | 15:17 | מאת: יעל

אחרי תקופה ממושכת של עצירות וסבל גדול עברתי בחודש האחרון בדיקת גסטרו בתל השומר-דפוגרפיה, מעבר מעי ומנומטריה. בעוד 10 ימים נקבע לי ניתוח. אין בעיה לא של אי שליטה ולא באיזור הגניקולוגי. למרות שנאמר לי בפרוש כי הניתוח פשוט אני חוששת. אודה לך מאד אם תכתוב לי אודות הניתוח ושלבי/סיכויי התאוששות.

יעל שלום, ניתוח STARR מבוצע דרך פי הטבעת בד"כ ע"י כירורג מתחום ניתוחי המעי הגס והרקטום (פרוקטולוג) ונועד לטפל במצבים של הפרעה חסימתית במתן צואה ע"י חיתוך קטע רקמה עודפת מרירית הנרתיק. לעיתים נעשה בהליך זה שימוש גם לצורך תיקון צניחה של המעי אל חלל הנרתיק (רקטוצלה) על אף שאת המצב הזה ניתן לחלופין לתקן גם בגישה וגינלית עם תוצאות לא פחות טובות. פרטים ספיציפיים בנוגע לניתוח STARR כדאי שתבררי בפורומים של ניתוחי המעי הגס והרקטום. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן