רקטוצלה דרגה 1-2 , צניחת קיר אחורי בנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/04/2019 | 16:58 | מאת: אסנת

שלום רב, אני בת 48 גניקולוג איבחן רקטוצלה דרגה 1-2 לאחר שהתלוננתי כי לאחר עצירות הרגשתי גוש בנרתיק . לדעתו היא מינורית. מה עליי לעשות על מנת לחזק את שרירי רצפת האגן ולהימנע מהחמרה במצב? האם יש בדיקות נוספות אותן עלי לעבור?

אסנת שלום, אם הרגשת את הגוש בנרתיק אז ככל הנראה שמדובר בצניחה של דופן הנרתיק האחורי בדרגה 2 לפחות כלומר צניחה שאינה מינורית אלא מגיעה עד לאזור פתח הנרתיק. כמובן שזו רק השערה שמתבססת על מה שאת מתארת ולא על בדיקה. צניחה שכזו לעיתים גורמת לקושי בריקון המעי בעת יציאה כיוון שחלק מהתוכן (הצואה) כביכול נתקע במעין שק שמתבלט לחלל הנרתיק, במקום להתפנות אל עבר פי הטבעת. מומלץ להיבדק ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה (תחום ברפואת נשים העוסק בבעיות מבנה ותפקוד באזור רצפת האגן) על מנת להעריך בצורה מדוייקת את דרגת הצניחה וכן האם מעורבים בה מדורים נוספים (שלפוחית השתן, הרחם וכו') ולשוחח על הפתרונות השונים שניתן להציע. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחדה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

23/04/2019 | 15:20 | מאת: אסנת

תודה רבה, רק עליי לציין כי אין לי בעיה בהתרוקנות ואין לי עצירות. בכל מקרה הזמנתי תור לפיזיותרפיה לרצפת אגן. תודה על התייחסותך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן