שאלה לגבי צניחות ללא סימפטומים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/10/2018 | 11:26 | מאת: נירית

מה הסיבה שיש נשים עם רקטוצלה דרגה 2 ללא סימפטומים ויש כאלו עם דרגה אחת עם סימפטומים מייסרים? תודה

נירית שלום, צניחת אברי האגן בדרגה 2 (לפי סולם POPQ) משמעה שהמבנה הצנוח ביותר מגיע לאזור בו היה בעבר קרום הבתולין (קרוב לפתח הנרתיק). בד"כ בדרגה הזו נשים מתחילות לחוש בתסמיני הצניחה (הגוש בנרתיק, אי הנוחות הכרוכה בכך וכו'). כאשר מדובר בצניחת המדור האחורי (רקטוצלה) לעיתים נלווים גם תסמינים של קושי בריקון המעי וצורך במניפולציה דיגיטלית (בעזרת האצבעות) על מנת להשלים יציאה. צניחה בדרגה 1 לא שכיח שגורמת לתסמינים משמעותיים, אבל כמאמר הפתגם 'ברפואה ובאהבה אין אף פעם ואין תמיד' - יתכן כי אשה עם תחושה מאד מפותחת של גופה עלולה לחוש בתסמינים כבר בדרגת צניחה קלה. מה שחשוב יותר מדרגת הצניחה הוא מה מרגישה האשה. אשה הסובלת מסימפטומים מייסרים כמובן שראוייה להתייחסות רצינית ולטיפול גם אם אובייקטיבית דרגת הצניחה קלה יחסית. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לארוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן