שאלה חוזרת לגבי אבולוציה ברצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/10/2018 | 10:52 | מאת: רעות

בהמשך לשאלתי כאן בפורום בעבר,כתבת שאבולוציה לא משפיעה על הטיפול המוצע, לצערי בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לא בדקו את הנושא,אני חוששת שבארץ לאף אחד אין מושג מזה. מטופלות מחול מדווחות כי הרופאים מודיעים להם חד משמעית שאם יש אבולוציה לא מנתחים כי הניתוח לא מחזיק האם יש מישהו מקצועי בארץ איתו ניתן להתיעץ בנושא? זה ממש מתסכל שלא מדברים על זה בארץ תודה

20/10/2018 | 10:54 | מאת: רעות

אציין שזו תופעה מאוד שכיחה למי שיש צניחות והיא נבדקת באופן קבוע על ידי בדיקת mri אגן למי שיש צניחות בחול וזאת כדי לקבוע את סוג הטיפול

שלום רעות, בהנחה שאנחנו מדברים על אותו הדבר, Avuslion injury הוא מושג המתאר קרע (חד-צדדי או דו-צדדי) בנקודת החיבור בין שרירי רצפת האגן לבין עצמות האגן ואשר יכול להסביר התהוות של פתולוגיות ברצפת האגן כגון צניחת אברי האגן, הגדלת מפתח הנרתיק וכו'. מדובר בממצא שניתן לזהות בבדיקות דימות (אולטרהסאונד, MRI). עם זאת אינני מכיר שום הנחייה המעוגנת בנייר עמדה של איזשהו איגוד אירוגינקולוגי בעולם או בארץ שלפיו בנוכחות הפגיעה הזאת אין לבצע טיפול ניתוחי. אמנם אין כיום טכניקה ניתוחית מקובלת המאפשרת לחבר ביעילות מחדש את השריר הקרוע לעצם האגן ממנה ניתק, אבל ההחלטה באיזו שיטה לטפל בפתולוגיות השונות נשענת בעיקרה על שיקולים קליניים בין אם קיימת פגיעה במנגנון AVULSION ובין אם לא. בעבר היה מי שהציע שבנוכחות פגיעה מסוג AVULSION באשה הסובלת מצניחת אברי האגן יש יתרון לשימוש ברשת כירורגית על מנת לפצות על הכשל הנובע כתוצאה מהקרע אך תיאוריה זו לא הוכחה מחקרית בצורה משכנעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן