בדיקת צניחה ידניתתתתתץתתתתתת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/09/2018 | 20:58 | מאת: רעות

1.האם באפשרותך לאבחן אנטרוצלה דרגה 1 באופן ידני? 2 האם באולטרסאונד פרינאלי רקטלי ניתן לאבחן דרגה 1 או רק דרגות מתקדמות? 3. האם נתקלת בבדיקות אולטרסאונד שפספסו אנטרוצלה? תודה

רעות שלום, האבחון של צניחת אברי האגן מבוסס על בדיקה קלינית ועל כן נעשה במהלך בדיקה במרפאה. לעיתים מסתייעים גם בבדיקות עזר כגון על-קול (אולטרהסאונד) או אמצעי דימות אחרים אך כאמור האבחון הינו קליני. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה

22/09/2018 | 00:17 | מאת: רעות

ולגבי שאר שאלותיי?

אולטרהסאונד פרינאלי עשוי לאבחן צניחה של אברי האגן אך לא זו מטרתו העיקרית ובוודאי שלא לקבוע את דרגת הצניחה כיוון שזו כאמור נקבעת בבדיקה קלינית.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן