שאלה לגבי אבולזיה.,.......,........

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/08/2018 | 10:13 | מאת: רעות

הי אני סובלת מצניחות ולא נתקלתי בשום רופא בארץ שבדק אותי לגבי בדיקה ניתוק רצפת האגן,אני קוראת על זה הרבה בפורומים של מטופלות בארהב ואנגליה אך לא מוצאת על זה מידע בארץ ולא בבדיקות שעשיתי האם אתה בודק ניתוק בבדיקות שלך? אם כן באילו בדיקות? תודה

רעות שלום, המושג ניתוק רצפת האגן אינו מוכר בשפה העברית. אם תוכלי לרשום את המונח הלועזי שקראת בפורומים מארה"ב ואנגליה או לצרף קישור אשמח לנסות להבין במה המדובר ולהתייחס. בכל מקרה הסדנטרטים המקובלים הן בהערכה/בדיקה והן בטיפול בתחום רפואת רצפת האגן אינם שונים בין המקובל בארץ לבין ארה"ב ואנגליה. את כמובן מוזמנת להיבדק ונשמח לעזור. בברכה, ד"ר בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/08/2018 | 21:31 | מאת: רעות

אני חושבת: Levator Avulsion

עכשיו זה ברור... מדובר בממצא שניתן להדגים באולטרהסאונד תלת מימדי של רצפת האגן. את הבדיקה ניתן לבצע ביחידת האולטרהסאונד - נשים בביה"ח שיבא בתל השומר. אבל גם בבדיקה קלינית במישוש ניתן במרבית המקרים לזהות את החסר/קרע בנקודת החיבור שבין שרירי ה-Levator לבין עצמות האגן, שזו למעשה משמעות הממצא באולטרהסאונד. בנוסף לכך אין קורלציה ברורה בין נוכחות או העדר Avulsion injury לבין אופן הטיפול המועדף. לשם כך מבוצעת הערכה קלינית ודיון על מנת לבחור את השיטה המתאימה ביותר (לדוגמא תיקון כירורגי אל מול טיפול שמרני, ואם כירורגי האם בגישה וגינלית או לפרוסקופית והאם כן או לא להעזר בשתל וכו') בכל סנריו קליני וכמובן בהתאם להעדפות האשה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן