רקטוצל תיקון שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/07/2018 | 17:33 | מאת: בת 32

שלום, אני בת 32 בהריון ראשון (שבוע עשירי), סובלת מרקטוצל וקרע בסוגר הפנימי. (ככל הנראה מהתאפקות ועצירות במהלך הילדות) סובלת מחוסר התרוקנות ונפיחות בבטן אחרי הליכה לנוחיות. הייתי בוועדה של רצפת האגן באיכילוב ואמרו לי שאפשר לטפל רק אחרי הלידה. קראתי באינטרנט שיש פתרונות זמניים כמו תומכן פסרי, האם ניתן להשתמש בזה גם במהלך ההריון? בוועדה אמר לי שבינתיים אני יכולה להיעזר בחוקנים מסוג איזי גו, אך בשום בית מרקחת לא מוכנים למכור בהריון / בסיס קבוע. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקל באופן זמני עד אחרי הלידה ולמנוע צורך בשימוש בחוקנים? אודה לתשובתך

שלום רב, בהחלט ניתן להשתמש בפסרי במהלך ההריון ונשמע שכדאי לנסות לאור התסמינים שאת מתארת. אין בטחון באיזו מידה תיפתר בעיית הקושי בהתרוקנות אבל יתכן שתשתפר. ככלל מומלץ להיות במעקב ע"י אורוגינקולוג בצוות רב תחומי שמאפשר גם ייעוץ עם דיאטנית ופיזיותרפיסטית על מנת להקל עליך כל עוד לא עברת תיקון דפיניטיבי של רקטוצלה. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן