לייזר ווגינלי וצניחת אברי אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/10/2017 | 11:45 | מאת: קוראת הארץ

שלום, קראתי בעניין רב את המאמר בהארץ. כרגע משתמשת בקרם אסטרוגן. האם הטיפול בלייזר מתאים במקרה שקיימת צניחת אברי אגן? והאם יתאים לאחר ניתוח תיקון צניחה בגישה נרתיקית? תודה

שלום רב, הטיפול בלייזר מתאים גם בנוכחות צניחת אברי האגן. הטיפול לא מתיימר לטפל בצניחה (אם כי ביכולתו להשפיע על ריפיון רקמת הנרתיק ובכח לשפר במידת מה גם מצבים של צניחה קלה. אבל חשוב לזכור שזו אינה מטרתו). השפעת הטיפול על האטרופיה (יובש, עקצוץ, צריבה ואי נוחות ביחסי מין) אינה תלוייה בצניחה וצפוייה להיות אפקטיבית באותה המידה. בברכה ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן