ברך ימין - מינסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

03/10/2014 | 16:31 | מאת: אדי

שלום שמי אדי אני בן 15 המשחק כדורגל , בתאריך ה-16.6.14 בזמן ששיחקתי כדורגל שמעתי "קליק" בברך ולא יכולתי לדרוך+ליישר אותה ורק לפני כמה ימים עשיתי MRI ולהלן התוצאות : הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגמים קרעים אלכסוניים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, המערבים גם את שורש המניסקוס. הקרעים נמשכים גם להיקף גוף המניסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מינימלית, לא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מה הטיפול הדרוש להחלמה ? , האם אני מוכרח לעבור ארתרוסקפיה ?

במידה וקיים כאב ומגבלת טוח הרי שבכדי לשפר את איכות חייך, ובודאי באם רצונך להמשיך ולשחק כדורגל, הרי שארתרוסקופיה הינה הטיפול המומלץ

05/10/2014 | 13:16 | מאת: אדי

ועד לארתרוסקופיה האם אני צריך לדרוך כמה שיותר על הרגל או שמומלץ לקחת קביים ולדרוך / לאמץ אותה כמה שפחות ? מכיוון שבדיוק היום במהלך הליכה רגילה בבית הספר קרה ה"קליק" הזה ( זאת הפעם ה-8 שזה קורה ) ואיני יכול ליישר את הרגל שוב.

מנהלי פורום פגיעות סחוס