כאבים בברך לאחר ניתוח שיחזור רצועה צולבת

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

08/04/2014 | 21:29 | מאת: שלומי

שלום דר''אני בן 48, אני שלוש שנים אחרי ניתוח שיחזור רצועה צולבת שלא צלח, עם כאבים עזים, צולע כל הזמן במיוחד אחרי נהיגה של שעה, ברך נפוחה, עשיתי MRI ששלח אותי הרופא מצ"ב הממצאים - קרע אורכי אופקי שמגיע למשטח המפרקי התחתון, של המניסקוס המדיאלי תעלת שיחזור הפמורלית בעמדה קדמית מאד ומהלך הרצועה המשוחזרת אנכי. סימני פיברוזיס קשים, שארית בורג שבור, סביב הורג סימני פיברוזיס תת עורית, CYCLOPS LESION רחב קדמי וצמוד לרצועה צולבת קדמית, בולט לחלק האחורי של שומן הופה. נראית בצקת אינטראמדולרית בפמור הדיסטלי ובטיביה הפרוקסמלית סביב התעלות.שנויים ניווניים בשלושת המדורים וסימני סינוביטיס. פליקה סופראפטלית, ציסטת בייקר וסימני טנדינופתיה כרונית בגיד הפיקה. נא עזרתך בקצרה מה המצב? , תודה

בקצרה שילוב של שינויים שחיקתיים בסחוס הברך, רצועה שכנראה אינה תפקודית, ספק קרע במנסקוס והצטלקויו שלאחר ניתוח. ההחלטה הטיפולית נגזרת ממצאי הבדיקה הגופנית - יציבות, ציר, טוח תנועה ועוד. כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס