MRI נער בן 16-..האם זה דבר שיכול להצריך ניתוח

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

15/01/2014 | 18:32 | מאת: אמא

להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: חבלה. ממצאים: מודגמת קונטוזיה לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגם קרע נרחב של הרטינקולום הפטלרי המדיאלי באזור אחיזתו אל הפאסט המדיאלי של הפיקה. מודגם פגם אוסטאו-כונדראלי בהיקף הפאסט המדיאלי בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי עם קונטוזיה לשדית נרחבת סביבו. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. הסחוס הטרוכלארי מודגם תקין. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: טראומת תלישה באזור אחיזת הרטינקולום הפטלרי המדיאלי אל הפאסט המדיאלי של הפיקה

כרופאים איננו מטפלים בממצאי הדמיה אל בחולה ותלונותיו, במיגה ולנער כאבים וחוסר יציבות של הפיקה שאינה מגיבה לטיפול פיזיותרפי יתכן ויהיה צורך בטיפול ניתוחי יש להוועץ באורטופד מטפל אשר מכיר את החולה ובדק אותו רפואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס