כאב לאחר זריקת סינויסק

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

06/12/2013 | 15:39 | מאת: לי

שלום, סבתי סובלת מOA, הרופא המליץ לה על 3 זריקות סינויסק, היא קיבלה את הראשונה לפני 3 ימים ומאז סובלת מכאבים חזקים משהיו לפני כן. הזריקה נעשתה ללא שאיבה מוקדמת של הנוזל בברך (הברך שלה מאוד נפוחה) ובנוסף נעשתה בצד ימין של הברך שלא כואב לה ולא בצד שמאל הכואב. האם זה הגיוני שמזריקים בצד שלא כואב? מה ניתן לעשות על מנת שלא ייכאב לה? בעלון של התרופה כתוב שצריך לשאוב לה נוזל עכשיו ולשלוח למעבדה לתרבית האם זה נכון? המון תודה, לי.

יש חשיבות שחומר הזריקה יכנס לפרק ולכן לא צריך להזריק באזור הכאב. תתכן תגובת כאב טבעית להזרקה, אולם תמיד יש לשלול זיהום, ולכן אם יש חום מקומי או סיסטמי אודם או נפיחות יש לגשת לרופא המזריק. רפואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס