קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

04/11/2013 | 22:37 | מאת: בני

שלום רב, לפני כשלושה חודשים נפצעתי במשחק כדורגל עשיתי צילום MRI קרע לפחות חלקי של ה-ACL קרע מניסקיאלי מדיאלי אחורי גופיף חופשי בגודל 16 מ"מ ייתכן ממקור סחוסי אני מרגיש הרבה פחות כאבים ויכול ללכת דיי מהר. אני לא יודע מה לעשות ולכן יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול מצבי להחמיר אם לא אעשה ניתוח? 2. האם חלקיק הסחוס מסוכן או יהיה מסוכן בעתיד? 3. אם ארצה לשוב ולשחק כדורגל: האם אהיה חייב לעשות ניתוח לפני כן או שאפשר לנסות אם אין כאבים? 4. מה זה תוספים הבונים סחוס? 5. מה זה אפוסטרפיה? תודה רבה

גוף חופשי בתוך המפרק מומלץ להוציא שכן הוא עלול לגרום לנעילות ולנזק סחוסי נוסף. חשובים ממצאי הבדיקה הגופנית - האם הברך לא יציבה. שילוב של חוסר יציבות הנובע מפגיעה בצולבת הקדמית וקרע במנסקוס מהווים התוויה לניתוח שחזור, בייחוד אם ברצונך לשוב ולשחק כדורגל. מטרת הניתוח למזער את הנזקים לברך משנית לפציעה המשולבת. תוספת מזון לא תפתור את הבעיה המכאנית הקיימת בברך. אפוסטרפיה - שיטה הכוללת מספר מרכיבים ובניהם מנעל מיוחד המאפשר לשנות את ציר תנועת הברך. בטוח שחיפוש באינטרנט יניב תוצאות והסברים לסיכום - להתיעץ עם אטורופד מטפל הבקיא בפגיעות מעין אלו - שגם יתרשם ממצאי הבדיקה הגופנית, יסביר את הסיכויים והסיכונים וכך תוכל להחליט בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס