קרע במיניסקוס - האם אפשר להימנע מניתוח

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

01/09/2013 | 09:27 | מאת: יאיר

שלום. אובחן לי ב MRI קרע במניסקוס המדיאלי ("מודגם קרע אלכסוני המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי"). הומלץ לי ע"י 2 אורטופדים לעשות ניתוח (אנטרוסקופיה), ונקבע לי ניתוח ל-8.9. במשך כחודשיים היו לי "קליקים" בברך בזמן הכיפוף שלה. כאבים היו רק בהתחלה אך נעלמו. מזה שבוע אין יותר קליקים, אך כן אני מרגיש חוסר יציבות בברך. שאלתי: האם יש דרך לטפל בברך בעזרת פיזיותרפיה או דרך אחרת ולהימנע מניתוח, או שניתוח הוא הטיפול המועדף? תודה מראש על תשובה.

01/09/2013 | 09:29 | מאת: יאיר

שכחתי להוסיף: אני בן 47, מצב בריאותי טוב.

ניתוח הוא הטיפול המועדף. אולם תזמונו אינו דחוף. אם אתה חש בשיפור ניתן לעשות פיזיותרפיה. אם הכל יחלוף יתכן וניתן יהיה להמנע מניתוח שנה טובה

מנהלי פורום פגיעות סחוס