תאונת סקי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

28/01/2013 | 20:13 | מאת: אסנת

שלום, אני בת 42 פעילה מאוד מבחינה ספורטיבית אני רצה ומתאמנת בקיק בוקסינג. לפני חודש וחצי עשיתי סקי ונפצעתי ב- MRI עלו הממצאים האלו: מודגמת קונוטוזיה לשדית באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגמת קוטוזיה לשדית מינימלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגם נוזל סביב השכבה החיצונית של רצועת ה-MCL ייתכן כביטוי למתיחה, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. המיניסקוס בעלי מראה וגבולות שמורים. מודגם סדק בסחוס הפאסט המדיאלי של הפיקה המערב יותר ממחצית מעובי הסחוס (חתך אקסיאלי 22 סדרה 6. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. האם צריך לנתח? או שזמן יכול לרפא? האם אחזור לרוץ, וכמובן לעשות סקי שוב? מתי הכאבים יעבור כבר..... תודה מראש אסנת

ההחלטה על טיפול נגזרת ממצאי הבדיקה הגופנית ולא מתשובות ההדמיה. על פניו לא נראה שיש מקום להתערבות ניתוחית על סמך ממצאי ההדמיה אם כי לא צויין מה מצב הרצועות הצולבות. ביחס לשאר השאלות - כדאי להוועץ באורטופד מטפל שיאתר את מקור כאבייך ובודאי ימצא להם מזור

מנהלי פורום פגיעות סחוס