כאבים בברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

30/12/2012 | 18:45 | מאת: גלית

שלום, אני בת 42, מתעמלת (לא בחדר כושר) ובמסגרת עבודתי נוהגת וצועדת יחסית הרבה. לפני כחודש במסגרת טיול עם הליכות ממושכות התחילו כאבים בברך ימין. לאחר טיפול של 10 ימים בארקוקסיה הכאבים פחתו אך חוזרים מידי פעם במיוחד בקימה מישיבה ולפעמים הכאב מורגש לאורך כל היום וגם במנוחה. ביצעתי בדיקת אולטראסאונד שהייתה תקינה והאורטופדית הסבירה לי שמדובר בשחיקה של הסחוס שאין לה פיתרון ורק תחמיר עם הזמן. אפשר להקל באמצעות ברכיה, מדרסים אך ניתן לחזור ולהתעמל ולעבוד כרגיל.החשש שלי הוא מהנזק העתידי שיכול להיגרם לברך וכיצד ניתן למנוע זאת אם בכלל? מה ניתן לעשות ע"מ להקל על הכאבים- אפוסתרפיה? פיזיוטרפיה? מגה גלופלקס או טיפול אחר? תודה רבה!

בדיקת על קול אינה מדגימה פגיעות בסחוס. צילום רנטגן יהיה מתאים יותר. במידה והפעילות המבוצעת אינה מובילה לכאב אין מניעה לעשותה. בכדי להעריך יעילות הטיפולים השונים שהזכרת - יש להתחשב בממצאי הבדיקה הגופנית - כלומר להתיעץ עם הרופא המטפל

מנהלי פורום פגיעות סחוס