פענוח ממצאים לאחר פציעה לא קלה בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

29/11/2012 | 01:52 | מאת: חגי ב.

לד"ר ארבל ובלומברג שלום. אני ספורטאי לשעבר, בן 41. אתלט וכדורסלן מקצועני, לשעבר. היום אני ממשיך להתאמן ולשמור על כושר בעיקר בחדר כושר ועד הפציעה גם המשכתי לרוץ ולשחק כדורסל. לפני כשלושה חודשים בשעת אימון על שריר התאומים בחדר הכושר, קרסתי עם המשקל עקב החזרה לא נכונה של המשקל למקום. הברך הימנית שלי הסתובבה פנימה ושמעתי קנאק מהברך. בהתחלה לא חשתי כאב. הלכתי הביתה נורמלי ובערב התנפחה הברך. לאחר שבוע על קביים לא קיבלתי אבחנה מסודרת מרופא, התחלתי פיזיותרפיה אך הכאב לא עבר, חזרתי אמנם ללכת אך כאב לי אפילו כשניסיתי לרוץ ריצה קלה, והרגשתי שהברך חופשייה. פניתי שוב לרופא ונשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות מיפוי העצמות היו מאד מיאשות מבחינתי. קרע בACL, פגיעה במיניסקוס הלטרלי. הרופא כבר הכין אותי לניתוח קשה שאמור לבוא בעקבותיו. כדי להיות בטוח יותר נשחלחתי לבדיקת MRI על הברך. התוצאות שהגיעו מבדיקה זו הפתיעו אותי שוב, והפעם לטובה: נוזל תוך מפרקי בנפח תקין. הסהרונים בעלי צורה תקינה ללא עדות לקרע. הרצועות הצולבות והצידיות רציפות ללא קרע. בצקת מח עצם קלה בטיביאה המקורבת הלטרלית. אין קווי שבר או הרס עצם. יש אי סדירות קלה של הסחוס בקדמת הקונדיל הפמורליהמדיאלי בצורה מוקדית. הגידים רציפים ללא קרע. לסיכום: חבלת מח עצם קלה ב-LTP. מוקד של פגיעה סחוסית קלה ב-MFC הקדמי. האם זה אומר שלא אצטרך ניתוח או שמא רק ניתוח קל יותר של תיקון סחוס/מיניסקוס (אני לא מבין הרבה אך יש לי קצת רקע ואני מבין שיש פגיעה בסחוסים, וזה אף פעם לא טוב)? איך יתכנו הבדלי של שמיים וארץ בין שתי האבחנות? אני יודע שMRI היא בדיקה אמינה יותר. האם אני יכול להתחיל לנשום ולהרגיש הקלה? מה הטיפול המומלץ בפציעה שכזו? בתודה מראש חגי ב.

בדיקת MRI מדויקת יותר - היא מראה את מבנה הרקמה הרכה בברך בעוד שמיפוי עצמות מדגים באופן עקיף את השפעת החבלה על העצם וממנה ניתן להסיק על אופי הפגיעה. עובדה זו יכולה להסביר את ההבדל בין שתי הבדירות. כמובן שכדאי לבדוק ששני הדיסקים אכן על שימך... ההחלטה אם לנתח אינה תלויה בהדמיה אלא בתלונותיך ובממצאי הבדיקה הגופני- טווח רגישות נוזל ויציבות צריך להמשיך ולנשום במידה והפגיעה היא אכן זו שצויינה ב MRI הרי שהטיפול בה שמרני. כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס