תשובה לMRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

24/10/2012 | 14:17 | מאת: לינוי

שלום רב, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי להבין את התשובה לMRI ברך ימין שעשיתי (כולל הזרקת גדולניום): לא הודגם אות חריג משמעותי במח העצם בשלד המודגם. ללא תפליטים מוגברים בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים: הPCL והרצועות הקולטרליות שמורות.הACL שומר על רציפותו והציר אינו מדגים קרע. סחוס פטלופמורלי שמור.רטינקולום שמור.סחוס מפרקי שמור. המיניסקוסים: צדדי ופנימי שמורים. לא נצפתה ציסטה עש בייקר. בסיכום: ממצאים כמתואר. יש לציין שלא נצפתה האדרה משמעותית חריגה לאחר הזרקת גדולניום. ללא הדגמת קרע מיניסקלי משמעותי. האם זה אומר שאין לי בכלל קרע במיניסקוס? או שיש קרע קל? ואיך זה יכול להיות שכביכול לפי התשובה אין לי כלום בברך? אני סובלת מכאבים עזים וזה מיע בהתקפות בדיוק כמו שמרגישים כשיש קרע... מה זה יכול להיות? יש לציין שאני חיילת שנחבלה וסובלת מהברך כבר 10 חודשים, אובחנתי כסובלת מדלקת ביד הפיקה. תודה מראש!!!

רגישות MRI לקרעים במנסקוס מעל 90%. הפענוח שציינת קובע שאין קרע כלל. כך שאו שבאמת אין קרע או שקיים קרע שלא נראה ב MRI (סיכוי לכך פחות מ 5%) מה שחשוב הם ממצאי הבדיקה הגופנית ולכן חשובה מאוד בדיקת האורטופד המטפל. כל טוב

25/10/2012 | 22:51 | מאת: לינוי

בהמשך להודעתי הקודמת,כמה הבהרות: אני חיילת שנפצעה לפני 10 חודשים בברך ימין,כתוצאה מנפילה-חבלה,כריעה וכו'..במהלך תרגילים ביצעתי פיזיורתפיה כבר כמה חודשים ואכן יש שיפור, אבל עדיין כאבים עזים מפעם לפעם וקשיים בתפקוד יומ-יומי. האחבנה לכל אורך הזמן הייתה דלקת בגיד הפיקה, ובאולטראסאונד נראה התעבות בגיד ותפליט. השאלה היא איך זה הגיוני שהMRI לא מראה כביכול שום בעיה ויש לי כאבים עזים לפעמים וקושי יומ-יומי? האם אפשר לשלוח לך תמונה מהדיסק שתאמר רק מה דעתך לגבי פיענוח הMRI. בתודה מראש.

מנהלי פורום פגיעות סחוס