פציעה בברך של למעלה מחצי שנה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

18/10/2012 | 18:30 | מאת: אליהו

שלום רב! אני שחקן כדורסל ויש לי כאבים בברך שהתחילו בITB לפני למעלה מחצי שנה לאט לאט הם ירדו לכיוון הברך עד רמה שכשאני מכופף את הברך קדימה ועושה דברים שקשורים לכח כשהברך דוחפת את הריצפה זה כאב מטורף!!! הייתי אצל דר יפתח בר חשב בהתחלה ITB הזריק לאזור חומר הרדמה בלי תגובה. הוא המליץ על ניתוח או לבדיקה ואבחון סחוס או שחרור לטרלי. המשכתי פיזיוטרפיה ממש חזק והיתי אצל דר דוד מורגנשטיין שטען שזה UNTRUCKING של הפיקה.(בMRI ראו רק בצקת מח עצם בLFC) ושאני צריך חיזוקים וTAPING וזה יעבור עד חודש וחצי והמשכתי לעשות חיזוקים מעל חודשיים וזה לא עזר,יש שיפור בדברים מסוימים אבל בכאב החזק כשהברך הולכת קדימה לא ממש וזה כאב חזק מאוד! חזרתי למורגנשטיין והפעם הוא הזריק לי חומר הרדמה לתוך מפרק הברך(לתוך הפיקה)והפעם הכאב נעלם לגמרי עשה לי טסט עשיתי קפיצות ולא כאב לי כלום כלום!! הוא המליץ בשל הממצאים על ניתוח ארטוסקופיה. קבעתי את הניתוח אצל דר יפתח בר ועכשיו השאלה שלי על פי מה שכתבתי,עד כמה המבחן של הזריקה מראה שזה כן בר תיקון בארטוסקופיה? ומה הסיכויים של הניתוח הזה? חשוב לציין שאני כן יכול לרוץ וכו,רק אני לא יכול לשחק כדורסל(כבר מעל חצי עונה אני מושבת) בגלל כל התנועות שעושות לי כאבים מטורפים. תודה מראש..

העובדה שהזרקה תוך פרקית הקלה מעידה כי מקור הבעיה תוך פרקי ולא ITB. אני מניח שלפי ממצאי האטרוסקופיה יבחר הטיפול המתאים - שחרור צידי או אחר.איני יכול להתיחס לסיכויי הניתוח כי לא ברור לי מה מתכנן המנתח לעשות - אולי כדאי שתתיעץ עימו בהצלחה

20/10/2012 | 19:26 | מאת: אליהו

תודה על התגובה. רציתי לדעת האם יש סיכוי כזה שלבנאדם כאבים שהוא לא מסוגל לשחק אחרי שכל השנים הוא שחקן מקצוען וכשפותחים את הברך(אחרי הטסט של ההזרקה שהוכיחה שיש משהו במפרק הברך)לא רואים כלום?

מנהלי פורום פגיעות סחוס