זריקה לברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

24/09/2012 | 10:23 | מאת: נטלי

שלום דוקטור! אני בת 62 .יש לי כאבי ברכים לפני 3 שנים ולפי הבדיקת SPECT מצב שלי התחלתית אורטרוזיס. ביגלל החמרה בכאב הברכיים עשיתי צילום חזיתי,צדדי,SKY רנטגן ומצב היו "אובדן קל של גובה סחוס במדור הפרקי הפנימי".המלצה הרופא -זריקות ARTHREASE. שאילה היא 1.עם רנטגן מספיק לאבחן שחיקה סחוס ברקיים ומסביר את הכאבים? כדי לבקש בדיקות נוספות? 2.עם כדי זריקה ARTHREASE.קיימים מוצרים יותר חדשים ויעילים?

הבדיקה הטובה ביותר להעריך מקור כאב הינה בדיקתו הגופנית של הרופא. אני מניח שאם היו לו ספקות היה מבקש הדמיה נוספת. אין מתאם ברור בין מידת השינוי השחיקתי לעוצמת הכאב. ביחס למוצר שציינת, קיימות עבודות שונות של יצרנים שונים שכל אחד טוען שהמוצר שלו הוא הנבחר.מקור הארטרייז - הנדסה גנטית ולא חומר ביולוגי ולכןיש פחות תופעות אלרגיה והסתגלות. מאידך הוא מצריך 3 זריקות, בעוד שיש תכשירים שניתנים בזריקה אחת בהצלחה

25/09/2012 | 08:14 | מאת: נטלי

תודה ד"ר הבדיקה גופנית לא נותנת כלום. כאבים יש לי אך ורק בהליכה ירידה במדריגות. אוד שאילה- אני פוחדת מי זריקה. עם אפשר להזריק עם אנסטזיה? נטלי

מנהלי פורום פגיעות סחוס