פענוח MRI והמלצות להמשך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

28/04/2012 | 11:12 | מאת: שי

הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות P.D עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת T2 עם דיכוי שומן במישור הקורונלי, DESS במישור אקסיאלי, ובסדרת PD בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה-ACL. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. (ברך שמאל) ממצאים: באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגמת בצקת לשדית פוקלית תת-קורטיקלית עם אותות חריגים מינימליים בסחוס המכסה. ממצא עשוי להחשיד לנזק אוסטאו-כונדראלי התחלתי. דרוש המשך מעקב. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. מודגמת טנדינוזיס מינימלית בגיד הארבע-ראשי הדיסטלי ובגיד הפיקה הפרוקסימלי. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירה ציסטה פופליטיאלית. תפקוד יומי: אין מגבלות יוצאות דופן בפעילות שגרתית יומית(לא ספורט). בריצה אני מרגיש כאבים לאחר זמן קצר, מיקומם של הכאבים-באזור האחורי של הברך ובצד החיצוני של של הברך. בעברי שיחקתי כדורסל עד לפציעה, ומאז ניסיתי מספר פעמים לחזור, אך הכאבים הכריעו אותי. ניסיונות טיפוליים: פיזיוטרפיה-עזר במקצת, טיפול תרופתי-תוספי תזונה(MSM וג'ינג'ר)+אריטריל(אבקה)-הקלה קלה, זריקת קרבולת תרנגול-לא הועיל כלל. אני אשמח לקבל הכוונה חדשה, הספורט חסר לי, אך אינני שלם עם ניתוח, ולכן אשמח לדעת האם קיימות דרכים חלופיות, ובמקביל הסבר קצר של ה MRI, לפשט את כתוב. תודה מראש, שי.

ב MRI סימני עומס יתר לגיד ולעצם התת סחוסית.לא נראה ע"ס הפענוח שיש נזק בלתי הפיך. לדעתי יש צורך בהערכת אורטופד לאתר גורמי סיכון ליצירת עומס זה - מנח ברכיים, פרקי ירכיים, רגל שטוחה וכדומה. מזעור גורמי הסיכון (מדרס, פיזיותרפיה, הידרותרפיה) וחזרה הדרגתית יוכלו, כולי תקוה, לאפשר לך לחזור לפעילות מלאה ללא הגבלה.

29/04/2012 | 05:56 | מאת: שי

שלום ד"ר נחמיה, ותודה על התגובה המהירה. אני סובל מבעיה זו כבר קרוב לשנתיים, והפחד מניתוח הוא שמונע ממני לעשות זאת. האם לדעתך יש מקום לניתוח? או שיש פתרון אחר ששוה לנסות?

מנהלי פורום פגיעות סחוס