כאבי בירכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

25/04/2012 | 00:08 | מאת: ערן

שלום, בן 39. לאחר כחודשיים של אימוני ריצה, שהתחילו במכשירים ובמסילה בחדר-כושר והסתיימו בריצות על אספלט, התחלתי להרגיש, לפני כ שלושה שבועות, סימפטומים של שיברי מאמץ בעצמות התחתונות של הרגל, כך שבימים הראשונים היה לי קשה לעמוד על הרגליים. הפסקתי לרוץ ולהתאמן בחד"כ לחלוטין ובהדרגה החלו להופיע כאבי בירכיים די קלים בעיקר בזמן ישיבה ממושכת וכאבים יותר חזקים (גם בגידים מאחורי הברך) לאחר ניסיון שחית חזה של מספר דקות ולכן הפסקתי גם לשחות. כרגע הכאבים בעצמות השתפרו, אך אני מרגיש בברכיים כאבים קלים (קרח עוזר), וקליקים במיוחד בהליכה לאחר ישיבה ממושכת. 1) ממה עשויים לנבוע הקליקים בברכיים? 2) האם מומלץ כרגע לחזור לחד"כ בכדי לחזק את שריר ה ארבע-ראשי? 3) האם מומלץ, לאחר פציעה, לקחת תוסף תזונה למניעת דלקות או בעיות בסחוס? תודה

לשברי מאמץ לרוב נחוץ זמן רב יותר על מנת להחלים - כנראה שמדובר ב shin splint - עומס יתר לרקמה הרכה. הקליקים עלולים לנבוע מחוסר איזון השרירים סביב הפיקה והטיפול לכך הוא פיזיותרפיה ממליץ בדיקת אורטופד בטרם חזרה לפעילות - אשר יוכל לענות ביתר פרוט וודאות על שאלות 1-3 חג שמח

מנהלי פורום פגיעות סחוס