קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

28/12/2011 | 13:12 | מאת: מיואשת

שלום ד"ר, אני בת 42 לפני 3 חודשים נפלתי בעת ריקודי עם נחתתי בעוצמה על הרגל והברך הסתובבה לי חזק ושמעתי "קנאק" חזק ואז התמוטטתי. ב-MRI נצפה חשד לקרע במיניסקוס המדיאלי ופגם בסחוס. אני כשבוע אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע): Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים. MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם. MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית. אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)? האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל). תודה שוב אלה

לא להתיאש ראשית יש להתאושש מהניתוח. הטיפול בנזק הסחוס כולל פיזיותרפיה, תוספח מזון והזרקות נוזלי סיכה לברך. אין ספק שלהורדת משקל גורם חשוב מאוד בהורדת העומס מהסחוס. בהצלחה

28/12/2011 | 17:16 | מאת: מיואשת

תודה רבה ד"ר על תשובתך המהירה. האם ייתכן שחלק מהנזקים נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה? או שאלו נזקים מצטברים? הרופא כתב בחו"ד אחרי ה-MRI שלאור הבצקות באיזורים אלו, נראה שהנזק "טרי".

מנהלי פורום פגיעות סחוס