שחיקת סחוס בקרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

07/11/2011 | 09:45 | מאת: אבי

שלום אני לאחר ריסוק קרסול שני (לפני כ 20 שנה ולפני כ-4 חודשים)והרופא שלי טוען כי בעקבות המצב ושחיקת הסחוס יהיה עלי לשקול בעתיד קיבוע של הקרסול. (לציין כי אני בן 37 ואין בכוונתי להשלים עם נכות). ברצוני לדעת אם יש פיתרון כרוגי אחר לטיפול בקרסול פגוע על מנת להציל את המצב??? אנא עזרתכם.

כעקרון במקרי שחיקת סחוס משמעותית האפשרויות הטיפוליות האפשריות הינם קבוע של המפרק או החלפת מפרק. כאשר הנזק פחות משמעותי ניתן לנסות טיפול שמרני כולל הזרקת נוזלי סיכה למפרק, בשלוב סוגי מדרס, נעליים (MBT, אפוס ועוד). גורם חשוב נוסף בהחלטה על אופי הטיפול - ציר הגפה וטוחי התנועה בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס