שחיקת סחוס בברך שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

01/11/2011 | 06:47 | מאת: לי

אני בת 62, מאד פעילה (מתעמלת וצועדת 6-8 ק"מ בכל יום). לפני כחודשיים החלו כאבים בברך שמאל ולאחר צילומים התברר שישנה שחיקה של הסחוס. הוצע לי טיפול ב-CELOXIB 90mg למשך 10 ימים ואם הכאב לא ייפסק להמשיך עוד 24 ימים עם 30mg. לאחר שהכאב לא עבר, לא המשכתי עם המינונים הנמוכים יותר מחשש פגיעה בכבד. התחלתי את השימוש באפוס אבל אני יודעת שזה לאורך זמן. ואני גם נוטלת מגה גלופלקס. האורטופד לא מוכן להזריק לי סטרואידים בטענה שזה יכול לגרום לי לזיהום. האם יש משהו נוסף שניתן לעשות? איכות החיים שלי מאד נפגעת (לא הפסקתי להתעמל ואני צועדת פחות ועם מגן ברך). תודה

01/11/2011 | 11:39 | מאת: עליזה

מנסיום שלי - להתמיד באפוס ובמגה גלופלקס, בסופו של דבר זה משתלם.

הטיפול בשחיקת סחוס הינו משולב - התנהגותי, פיזיקאלי ותרופתי בפן ההתנהגותי והפיזיקיאלי הורדת נפח הפעילות לזמן מה, בצוע פיזיותרפיה ורפואה אלטרנטיבית לסוגיה,ומנעל אפוס. ומבחינה תרופתית ניתן לנהעזר במשככי כאב, נוגדי שלרת, תוספי מזון מסוגים שונים ואף הזרקות של נוזלי סיכה ונוגדי דלקת. לדעתי יש להתיעץ ברופא המטפל על דרך הטיפול

03/11/2011 | 06:00 | מאת: לי

בוקר טטב, תודה על המענה. שאלה נוספת: האם זריקות הסטרואידים וחומרי סיכה לברך יכולים לגרום לזיהום כפי שטוען האורטופד אליו הלכתי? תודה

מנהלי פורום פגיעות סחוס