קרע במיניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

15/09/2011 | 12:23 | מאת: גיל

שלום רב, לפני חודשיים בעקבות מאמץ פיסי וכנראה תנועה לא נכונה (ריקודים בחתונה..) הרגשתי כאב בברך ונעילה. הנעילה של הברך ממשיכה לקרות מעת לעת, ומתרחשת בזמן כיפוף במאמץ. הנעילה של הברך משתחררת מיד לאחר מספר ניעורים של הרגל. יש לי גם כאב חולף אחרי הליכה ממושכת. תוצאות בדיקת MRI: קרע במיניסקוס המדיאלי, עם היפוך אחורי של מקטע מהקרן האחורית לאספקט האחורי של הברך בצמוד ל PCL . מוקד ציסטי קטן צמוד לקרן האחורית - ככל הנראה ציסקה מיניסקלית. נוזל מוגבר במידה מזערית במפרק (הרצועות, הסחוס, המיניסקוס הלטרלי - תקינים) מה הן דרכי הטיפול הטובות ביותר? האם נדרש ניתוח? ואם כן מהן ההשלכות מבחינת ההחלמה וסיבוכים? מהן האופציות שאינן ניתוחיות? מה ההשלכות שלהן מבחינת איכות החיים, תקופת שיקום וכדומה? תודה רבה! גיל

כעקרון קרע מנסקיאלי סימפטומתי יש לנתח. ניתן לנסות טיפול פיזיותרפי אולם ברב המוחלט של המקרים בעיה מכאנית מצריכה התערבות מכאנית. התייחסוןת עניינית מפורטת אינה יכולה להעשות ללא בדיקה והערכה - ממליץ על התיעצות עם אורטופד מטפל. בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס