פגיעת ברך - ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

14/09/2011 | 09:41 | מאת: דודו

בוקר טוב לנוכחים, לפני כחודש נחתתי על הרגל בצורה לא נכונה, תוך כדי סיבוב. הכאב החד שלח אותי לחדר מיון - ברנטגן לא מצאו כלום. לאחר שבוע הגעתי לאורתופד ששלח אותי לביצוע מיפוי עצמות SPECT - ומכיוון שהתור היה דחוף - הצלחתי להשתחל עוד באותו היום. תוצאות המפוי: "הודגמה קליטה מוגברת בברך ימנית עם קליטה מוגברת באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי היכולה להתאים לתהליך מסוג OCD על רקע טראומה. בנוסף הודגמו קליטות מוגברות באזורי ה-MM בברך דו-צדדית ויותר מימין - שינויי מאמץ יתר ו/או טראומה. ניגשתי עם התוצאות לאורתופד: "רגישות בתנועות, הגבלה בתנועות, ברך יציבה. בבדיקה - ללא תפליט, רגישות מצד חיצוני של הברך, ללא חסר סנסורי מוטורי דו-צדדית. במיפוי: קליטה מוגברת בבך ימין-OCD, נזק ב-MM. האורתופד הנ"ל שלח אותי לאורתופד ברך ביום שלמחרת עם תור דחוף. אכן פגשתי אותו, והוא בדק אותי. בסיום הבדיקה - הגיש כרטיס ביקור אישי ושלח אותי לקבוע תור לארתרוסקופיה ברך על מנת לנתח. שאלותיי: מדוע בשום שלב לא ביצעתי בדיקת MRI על לקבל אבחון טוב יותר? האם בדיקת MRI מסוגלת לשלול את הצורך בהתערבות ניתוחית? תודה על הסיוע,

כפי הנראה האורטופד שבדק אותך הניח שיש לנתח בכל מקרה ובדיקת MRI אינה טיפול אלא חלק מהאבחנה. מבלי לבדוק את ברכך כמובן שלא ניתן להתייחס למקרה הייחודי שלך, אך אני סבור כי לאור סיפור המעשה חלק גדול מהאורטוםדים היו שולחים לבדיקת MRI

מנהלי פורום פגיעות סחוס