כאבים ממפרק סקרואיליטי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

07/09/2011 | 15:50 | מאת: איריס

שלום ד"ר, אני בת 42 מזה זמן רב,כשנתיים, אני סובלת מאוד מכאבים עזים מאוד ממפרק זה (במיוחד בצד שמאל). עשיתי בדיקות CT ו MRI סקרום שהצביעו על הבעיה. רופא אורתופד ציין שזה נובע מסחוס שחוק ודיבר על אפשרות לניתוח קיבוע המפרק, למרות שמדובר בניתוח נדיר. רופא ראומטולוג לא המליץ על ניתוח אלא על לקיחת תרופות ביולוגיות שציין כי הן מחלישות את הגוף. רציתי לשאול לגבי ניתוח קיבוע מפרק זה. האם נעשים ניתוחים כאלה בארץ ואיפה (מיהם הרופאים המנוסים בכך). מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה ומה יכול להיגרם מאי הצלחה? לחילופין האם יש טיפולים אחרים לשיקום הסחוס הפגוע במפרק זה? אנא פרטו לי. (הכאבים שלי לא נסבלים ותרופות נוגדי כאב לא סטרואידים לא עוזרים לי). תודה על הסיוע

מבחינה אורטופדית הנסיון בניתוחים בסוג זה הינו בעיקר בשברים המערבים את חגורת האגן ומצריכים קיבוע. אין נסיון רב בקבוע בשל שינויים הנובעים ממחלה ראומטית. עם הופעת התרופות הביולוגיות שכיחותם של השינויים אף נהלכה ופחתה. במידה והגורם לשינוים הוא מחלה ראומטית ממליץ על טיפול ראומטולוג, כולל תרופות ביולוגיות. שכן ניתוח לקיבוע מעבר להחלמה, עלול להוביל לכאבי גב תחתון ופרקי ירכיים. במידה ואת מעונינת להתיעץ עם אורטופד - ממליץ לשאול את הראומטולוג המטפל אם מכיר מישהוא שעוסק בכך, ולא - להתיעץ עם אורטופד העוסק בטראומת אגן. בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס