שחיקת סחוס - שינויים ניווניים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/03/2011 | 21:36 | מאת: אודי

שלום אני בן 35,(הייתי) משחק כדורגל חובב ולאחרונה סובל בכאבים חזקים בברך שמאל. עשיתי בדיקת MRI שבסיכומו של דבר נאמר לי בגדול שאין דרך לתקן את הבעיה וכמובן שעלי להפסיק לשחק כדורגל לאלתר. אני מפרט: פענוח ה - MRI: ללא קרעים ברצועות או במיניסקוס אוסטיאופיטים בולטים בעיקר במדור המדיאלי בקדמת הקונדיל פמורלי מדיאלי יש אזור חסר סחוס נרחב עם בליטה גרמית קדימה אי סדיות וסאודוציסטות קטנות,שקע קטן בסחוס בפיקה מדיאלית סמוכה. אי סדירות של הסחוס בקונדיל הפמורלי מדיאלי באזור נושא משקל סיכום בדיקת רופא מומחה: מנח וארוס בשתי בירכיים יותר בולט בשמאל חריקות ורגישות מדיאליות ומעט PF הומלץ כמובן על חיזוק שרירים להקלה בכאבים כמו כן הניתוח שעליו יכול היה להמליץ (שיקל על הכאב וימנע החמרה) הוא: אוסטאוטומית ואלגוס בטיביה מקורבת. כמו כן יש לי מה שנקרא "רגלי O" אשמח מאוד לשמוע את דעתך והמלצותיך, כולל סיכונים והגבלים(במידה ויש) אציין שמאוד חשוב לי לחזור לשחק (למרות שנאמר לי שאין דרך וזה רק יזיק לי) תודה אודי

בהדמיה שינויים ארטריטיים משמעותיים. במידה וטיפול שמרני לא מקל - ההמלצה היא טיפול כירורגי. בדיקת המומחה אותה ציטתת נראית מעמיקה ורצינית. המלצות נוספות מותאמות מקרה שיתנו ע"י ללא בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה יהיו לא רציניות עושה הרושם שאתה בידיים טובות.

מנהלי פורום פגיעות סחוס