קרע במיניסקוס המידאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

01/02/2011 | 15:41 | מאת: גיל

לפני כחודש במהלך משחק כדורגל עשיתי תנועה לא נכונה וכתוצאה מכך הברך הסתובבה,ולאחר בדיקות וצילום mri התברר כי יש לי קרע במיניקוס ... הרופא שראה את הצילום המליץ על ניתוח אורטוסקופיה שבמהלכו הוא יחליט אם צריך לתפור את המיניסקוס או לכרות את החלק הקרוע... לפי מה שהבנתי השיקום של תפירת מיניסקוס ארוך בהרבה מהשיקום של הכריתה.. מאז הפציעה אני עושה פיזיוטרפיה שעזרה לי ליישור מלא של הרגל אך למרות זאת אני עדיין הולך צולע ולא יציב... השאלה שלי היא אם ברוב המקרים שבהם מתבצע ניתוח לתיקון המיניסקוס הוא נכרת בחלקו או נתפר? ומהם השיקולים שעומדים בפני הרופא אם לכרות חלק מהמיניסקוס או לתפור אותו? והאם במקרה כמו שלי שהקרע נגרם כתוצאה מתנועה לא נכונה ולא מעומס עוזר לך לדעת אם צריך כריתה או תפירה של המיניסקוס?.. אגב אני בן 21

שיקום התפירה ארוך מעט בהשואה לכריתה, אך הרווח הוא שנותר מנסקוס שלם - מה שמפחית את השינויים השחיקתיים העתידיים. השיקולים הינם רצון החולה, גיל החולה, גיל הקרע, מיקום הקרע, סוג הקרע, גודלו, ובמידה וקיימות בעיות נוספות בברך. ככל שחולף הזמן הסיכוי שהתפירה תצלח יורד. ההחלטה הסופית מתקבלת בניתוח בהצלחה

19/02/2011 | 14:21 | מאת: נאוה

עברתי ניתוח בלפרסקופיה . אני כבר 10 ימים לאחר מכן יש לי הרבה שתפי דם ועדין הרגל כואבת האם זה בסדר או צריך לגשת לרופא תודה מראש נאוה.

גם כאב וגם שט"דים יכולים להיות לאחר ארטרוסקופיה, אני כמנתח בכל מקרה מעדיף לראות מטופלים המתלוננים על כך.

מנהלי פורום פגיעות סחוס