שינוי צבע הגפיים לילדה בת 13

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/05/2011 | 14:24 | מאת: מירי בר

לאחרונה הבחנו שכאשר בתנו בת ה-13, עומדת כמה דקות בלי לנוע, צבע רגליה הולך ומתכהה, עד שנעשה כמעט שחור. וכן כשנשענת על כפות ידיה, גם הן מכחילות. קבענו תור לרופא, אך זה יהיה עוד הרבה זמן. אנו דואגים. מה זה יכול להיות? זה מדאיד? נשמח מאד לקבל חוות דעתכם. תודה מראש

05/05/2011 | 16:58 | מאת: ד"ר מנשה חדד

למירי בר שלום, בתך נמצאת בתקופת ההתבגרות בה חלים שינויים הורמונליים משמעותיים בגוף. אלו כרוכים לעתים בשינוי בתגובתיות של כלי הדם ותופעה זאת של הכחלת הגפיים בהיותן שרויות ללא תנועה תוארה כבר בגיל ההתבגרות. אין כל דחיפות בבירור הבעייה כל עוד אין מיחושים חולניים אחרים.

מנהל פורום כלי דם ורידים