באר שבע

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

06/08/2010 | 18:20 | מאת: הרצל

בבדיקת CT התגלה מום -כלית פרסה. בבדיקת דופלר עורקי כליה לא נראה עורק בכליה השמאלית לעומת זאת נראו 2 עורקים בכליה הימנית. האם זה בגלל שהכליות מחוברות??(לבדיקת הדופלר נשלחתי בגלל לחץ דם גבוה.)

07/08/2010 | 21:15 | מאת: ד"ר מנשה חדד

להרצל שבוע טוב, יתכן ומהלך עורק הכליה השמאלי בלתי רגיל ועובר דרך רקמת הכליה מימין או דרך הרקמה המשותפת וכך לכאורה אין כלי דם המזין את הכליה משמאל. חשוב יותר לדעת אם אין הצרויות בעורקים היכולות להיות הסיבה ללחץ הדם הגבוה.

מנהל פורום כלי דם ורידים