עורק התרדמה ניתוח בעקבות חסימה של 90%

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

01/10/2019 | 22:02 | מאת: מיכל

שלום רב , אבי עבר ניתוח לפני שבועיים וחצי בערך בצוואר , בשל חסימה של 90%. הדיבור טיפה נפגע לו, והוא טוען שכל הצד שנותח רדום לו, הוא לא ככ מצליח לאכול בצד הזה , ובלילה לא מצליח לישון טוען שהאף שלו מעין סתום. האם אלו תופעות ידועות לאחר ניתוח כזה ? לאחר כמה זמן עובר התחושה של איזור רדום, והדיבור ?

02/10/2019 | 16:17 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בניתוח בשל החתך תמיד יש חיתוך עצב תחושתי בצד המנותח לכן רדום . שאר התלונות צריך לבחון ולראות עד כמה חמור לרוב משתפר במהלך 6 שבועות 3 חודשים . אך באשר לדיבור יש לעקוב לעיתים יש צורך בבדיקת אאג לבליעה ומיתרי קול ולפי הצורך פיזוטרפיה של הדיבור

03/10/2019 | 06:05 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. לגבי 2 המדללים שלוקח( פלביקס וקרטיה), האם יצטרך לקחת את שתיהם תמיד ? מה לגבי בדיקת הדופלר ? כל כמה זמן צריך להיות במעקב ולבצע בדיקה ?

מנהל פורום כלי דם ורידים