בליטה במפשעה - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

15/05/2019 | 09:33 | מאת: דנה

בוקר טוב בהמשך לשאלתי הקודמת מה7.5.19 לפני כשבוע עשיתי פעילות גופנית (הליכה ) קצת יותר מהרגיל וביום למחרת הרגשתי כאבים לאורך המפשעה למשך יממה. לאחר מכן היתה הרגשה של אי נוחות ובמישוש שמתי לב שיש באזור צד ימין מעין בליטה קטנה (בגודל של גרגיר תירס) באזור השחלה. עשיתי בדיקות דם כלליות לפני חודש -תקין. בבדיקת שתן לפני יומיים - הכל תקין. נשלחתי גם לגניקולוג לבצע בדיקה+אולטרסאונד יצא תקין . בדיקת רופא משפחה- לדעתו מדובר בזיהום עקב הסרת שיער ונתן משחה FUSIDIC ACID ואמר שהבליטה ממש קטנה שייתכן שהיתה שם תמיד ורק עכשיו שמתי לב. - הייתי שלשום אצל רופא כירורג שבדק את האזור וזאת התשובה שנתן: בלוטת אינגואינליות דו צדדיות מעט מוגדלות אך תקינות ואינן חשודות - אין צורך בבירור. * המקום עדיין כואב ורק בצד ימין ששם הבלוטה קצת יותר נפוחה מצד שמאל לאן עוד עליי לפנות הכאב ממש מציק תחושה כמו של שריר שנתפס ומקרין לעיתים לרגל. אציין גם שהגב בצד ימין כואב (למטה ) . האם יש קשר? * האם לבלוטות מוגדלות יכול להיות קשר לCIN1 שנמצא במעקב גניקולוגי? תודה :)

15/05/2019 | 12:09 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בלוטות עם קליניקה של כאב דורש מעקב לרוב ניתן טיפול אנטיביוטי לשבוע ואחכ בודקים שוב מעקב אצל רופא משפחה בהצלחה .

28/05/2019 | 10:23 | מאת: דנה

בוקר טוב ד"ר רם....בהמשך לשאלתי...הופנתי ע"י רופא משפחה לאולטרסאונד ואלה התוצאות: מפשעה ימין-נצפו בלוטות לימפה בודדות בעלות מבנה שמור ,הגדולה 22 מ"מ (ייתכן 2 בלוטות צמודות ) מפשעה שמאל- בלוטות לימפה בודדות בעלות מבנה שמור,הגדולה 15 מ"מ . מה זה אומר? לאן עלי לפנות מפה? הרופא שלי בחופשה וזה מציק לי ומרגיש לא נוח . **כבר חודש ימים ** - רשמת למעלה אנטביוטיקה...מדוע הרופא לא מציע את האופציה הזאת? תודה

מנהל פורום כלי דם ורידים