בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/04/2019 | 14:56 | מאת: סמי

שלום רב, בן 64 לא סובל ממחלות, חוץ מיתר לחץ דם. נשלחתי לבדיקה דופלקס אחרי סחרחורת, אני סובל מיתר לחץ דם כבר 10שנים מקבל טריטס 5 ובתקופה האחרונה הרפוא הוסיף קרדיולוק 1.25 (ערכי לחץ הדם נעים דיאסטולי 130- 140 והסיסטולי 70- 80) תוצאות בדיקת דופלקס צד ימין: CCA PROX 105 CCA DISTAL 95 CCA BIFURC 61 ECA 116 ICA PROX 81 ICA DISTAL 111 VERTIBRAL A. 58 ימין התפצלות העורק המשותף : עיבוי דפנות ללא הפרעה לזרימת הדם העורק הפנימי: ללא רבדים ללא הפרעה בזרימת הדם עורק חיצוני: ללא הפרעה לזרימת הדם עורק בין חולייתי: ללא הפרעה המו דינמית צד שמאל: הקרוטיס וענפיו ללא רבדים ללא הפרעה בזרימת הדם. שאלתי: מה זאת אומרת, התפצלות העורק המשותף : עיבוי דפנות ללא הפרעה לזרימת הדם?? מה המשמעות הקלינית של ממצא זה?? בתשובה לעיל לא הזכירו אחוזים, בכמה אחוזים העורק המשותף מעובה?? מה הוא טווח הנורמה של CCA BIFURC האם 61 מבשר על היצירות גדולה ?? האם יש המלצות מיוחדות לעתיד?? תודה רבה מקרב לב סמי

28/04/2019 | 11:35 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בדיקה תקינה אין מה לחקור

23/02/2023 | 19:57 | מאת: אולגה יוריסט

שלום. בבדיקת דופלקס נמצא אצלי ממצא היפואקוגני בהתפתחות ה CCA רציתי לצאת עם זה מסוכן וגם אם אפשר לבוא ליועץ. תודה מראש על התשובה.

מנהל פורום כלי דם ורידים